Declaració d’intencions (i 2)

Des que, fa uns dies, vaig escriure quatre ratlles sobre la Declaració d’intencions que, previsiblement, Junts pel Sí i CUP aprovaran al Parlament, hi ha hagut alguns canvis. Principalment, dos:

  1. la Declaració ha estat augmentada amb un annex que hom ha definit com a «blindatge social» o quelcom de semblant; i
  2. la CUP ha passat de negar-se a proclamar Mas president a negar-se a proclamar-lo en cap moment, a proposar un candidat de consens, a no proposar-ne cap, a proposar-ne un nom concret (però que potser això prové d’una entrevista realitzada abans de dir que no proposarien ningú); això, de moment, diumenge, 8 de novembre a la nit.

Amb la qual cosa, si bé la Declaració hauria de guanyar, teòricament, suports per l’esquerra (CSQEP i PSC; però, ja sabem que això no passarà: total, no els ve d’una contradicció de més o de menys), no sembla que hagi de tenir, a curt termini, un govern que la pugui aplicar. És a dir, que aprovarem paper mullat.

Se suposa que l’aprovació d’aquest paper mullat hauria de procurar la felicitat de la CUP. Doncs, enhorabona: m’alegrarà que algú surti feliç del ple d’aquest matí.

Però jo no veig la utilitat d’aprovar una declaració absolutament inútil. En efecte, aquesta declaració va adreçada al govern que surti del Parlament que va sortir del 27 de setembre: si aquest Parlament no és capaç d’articular un govern que l’apliqui, acabarem anant a unes noves eleccions; d’aquelles noves eleccions, en sortirà un nou Parlament que no tindria cap responsabilitat sobre la Declaració aprovada pel Parlament anterior (és a dir, el que tenim avui). Així, doncs, quina responsabilitat hauria de sentir el govern que sortís d’un Parlament posterior respecte a una declaració d’un Parlament anterior que no va aconseguir formar govern? Si no us heu perdut amb el meu raonament (jo ja m’hi he perdut bastant al llarg d’aquestes dues darreres setmanes), us felicito.

Però, qui s’alegrarà del resultat del ple de la tarda? Aquest no es votarà fins a demà: deixem-ho aquí, doncs.

Aquesta entrada s'ha publicat en contradiccions i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.