Assumir

Al llarg d’aquest mes d’agost que ja agonitza (permeteu-me que em posi tràgic: se m’acaben les vacances), he llegit alguns comentaris sobre la possibilitat de no omplir la Meridiana l’11S. Crec que no és exagerat dir que hi ha una certa preocupació sobre aquest tema.

No cal buscar raons polítiques per explicar-ho: l’11 de setembre cau divendres, i moltes famílies aprofitaran que encara fa bon temps per sortir i gaudir d’un cap de setmana llarg. I què? Doncs, no passa res, absolutament res: això forma part de la normalitat de la vida política.

Perquè, tot i el caràcter excepcional del moment que vivim, històric com cap altre des de novembre del 1975, la normalitat democràtica està ben arrelada en Catalunya (és un dels trets diferencials que ens caracteritzen), i tothom entén que hi ha vida més enllà de la política. I, si l’objectiu de tota revolució (i mantinc que la nostra és la revolució més important dels darrers vuitanta anys) és millorar les nostres expectatives per gaudir de la vida i ser feliços, quin sentit tindria, per a moltes famílies, renunciar al petit goig de tres dies de descans?

Deixeu que als polítics i a la premsa unionistes els vingui salivera amb el soufflé que baixa, amb els temes que de debò importen als catalans i altres tòpics similars. Deixeu que diguin (ells, que ja no s’atreveixen a convocar res el 12 d’octubre a Barcelona per por de fer el ridícul un cop més) que una manifestació d’un milió de persones és un fracàs perquè les expectatives eren d’un milió i mig (no feu molt cas de les meves xifres, les improviso sobre la marxa, com els periòdics més famosos d’Espanya). Deixeu que s’il·lusionin una mica.

Les xifres que de debò importen les construirem el 27 de setembre i, encara que caigués en mig d’un pont o de les vacances de Setmana Santa, aquell dia no hi fallarem: és el dia de la veritat i ho tenim ben clar.

Feu el que feu, passeu-ho bé l’11S.

Aquesta entrada s'ha publicat en contradiccions i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.