La notícia del dia

Ahir, la notícia del dia en molts mitjans espanyols i espanyolistes va ser que Joan Laporta va voler declarar en català a un jutjat a Catalunya sobre un afer que implicava un club de futbol català.

I, no, la notícia no va ser que Mario Conde exercís d’advocat en aquell judici: hauria quedat tan bé i tan optimista parlar de la modèlica justícia espanyola, sistema penitenciari inclòs, que permet que un convicte [1], després de descomptada la pena, es reintegri a la societat i pugui treballar ni més ni menys que com a advocat.

I, no, la notícia no va ser, tampoc, que l’empresa MCM tingués tanta bona fe com per encarregar la defensa dels propis interessos a un convicte: tan bonic que hauria estat parlar de la confiança que dipositaven tant en el convicte com els sistemes judicial i penitenciari espanyols.

En lloc d’això, la premsa espanyola i espanyolista [2] ha preferit destacar negativament que el senyor Joan Laporta defensés els seus (el nostres) drets lingüístics i han titllat la seva pretensió de «función circense», «provocación», «rifirrafe», «lío idiomático», «vodevil»…

Potser tot això és un intent de convèncer els catalans de la nostra espanyolitat; potser tot això és una demostració d’estima envers els catalans. Si és així, reconec que no sóc bastant intel·ligent com per comprendre-ho. Si és així, a més, una bona quantitat d’espanyols espanyolistes s’han adherit a aquesta campanya d’afecte amb comentaris als articles de la premsa i a través de les xarxes socials. Reconec, repeteixo, que no sóc bastant intel·ligent com per comprendre aquells comentaris tan simpàtics, tendres i, sobretot, originals; però, la veritat és m’han tocat la fibra sensible (no diré quina) i m’han emocionat (no diré en quin sentit).

Per cert, no he llegit cap comentari sobre la llengua emprada pel senyor Sandro Rosell.

 

[1] El mot «exconvicte» no consta al DIEC. La definició que dóna de convicte (Culpable d’un delicte provat, encara que no hagi estat confessat) no fa cap referència a si ha complert o no la pena imposada, de manera que suposo que és aplicable en tots dos casos. Si hi ha algun lletrat en la sala i ho pot confirmar o desmentir, li quedaré molt agraït (i ho corregiré si cal, és clar).

[2] Ja em disculpareu de que no els enllaci: alguns d’ells són del grup AEDE i ja sabeu que els faig boicot.

Aquesta entrada s'ha publicat en contradiccions i etiquetada amb , , , , , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.