Cassolades: noves tècniques

Arran dels incidents de Can Vies, sembla que la cassolada, forma tradicional de protesta pacífica, va a tornar. Tanmateix, en la seva forma original, les cassolades només resulten pràctiques si s’exerceixen des de la pròpia casa, on hom pot triar l’atuell que millor li vingui i el cullerot més apropiat per a atonyinar-lo, i desar-ho tot al lloc convenient en acabar.

En canvi, si la protesta es du a terme al carrer —posem per cas, davant de l’Ajuntament, de Governació Civil o de la delegació d’Hisenda—, el mètode ja no és tan pràctic: hem de portar damunt una paella o similar, cosa que pot ser incòmoda (no solen cabre a la butxaca). A més a més, la tècnica pot arribar a cansar tots dos braços (si volem elevar la paella per guanyar sonoritat o vistositat, els deltoides es carreguen molt fàcilment). Per sort, hi ha alternatives.

Una de ben còmoda i que fa anys que utilitzo és la de l’ampolla de plàstic convertida en maraca. Es tracta de triar-ne una de dimensions còmodes (mig litre de capacitat), de material resistent (les d’aigua mineral es trenquen de seguida) i boca ampla; les més adients que he trobat són de iogurts líquids o de sucs de fruita.

Maraca pirata: els ingredients

Maraca pirata: els ingredients

Després de rentar-la i d’eliminar-ne les etiquetes comercials, només cal omplir-la fins a un terç amb xapes d’ampolles de refrescos. Un cop tancades, esdevenen una maraca sorollosa, fàcil de transportar, manejable (amb una sola mà, amb la qual cosa podrem anar passant-la d’una a l’altra quan ens cansem), molt pràctica. A més a més, també la podeu decorar amb adhesius o pintures.

Maraca pirata: arma de reflexió festiva

Maraca pirata: arma de reflexió festiva

Una alternativa pràctica i senzilla que, de pas, protegeix els nostres estris de cuina. Avui mateix la podem estrenar protestant pel tancament de Can Vies i per la reducció dels multiplexors de TV3 (per no fer la llista més llarga). Com diem al meu poble, qui no plora, no mama: tothom a protestar!

Actualització 6 de novembre de 2014

També podeu substituir l’ampolla de plàstic per una llauna de beguda i les xapes, per unes modes de cèntim; després, tapeu l’orifici de la llauna amb cinta aïllant: compareu la qualitat musical de l’instrument i quedeu-vos amb la versió que us resulti més harmoniosa.

=-=-=-=-=
Powered by Blogilo

Aquesta entrada s'ha publicat en contradiccions i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.