Minories sorolloses

Llegeixo a diversos llocs (el darrer, elSingular.cat) que la interpretació de Shakira del «Boig per tu» encapçala la llista de vendes al servei d’iTunes a l’estat espanyol. És a dir, des del mateix moment que es va començar a comercialitzar, suposo. I, tanmateix, allò que més es llegeix a les xarxes i a la premsa digital és la quantitat d’insults que ha rebut per haver cantat una cançó en català. I, si us hi fixeu, veureu que tots els mitjans de comunicació citen els mateixos insults i reprodueixen les mateixes piulades: què està passant aquí?

D’una banda, fa l’efecte que els periodistes (també els estrangers) es limiten a copiar-se els uns als altres i, com a molt, comproven i tornen a reproduir els missatges que ha citat algú altre.

D’una altra, sembla que les males notícies (la manca de neurones dels detractors de Shakira) venen més que les bones (l’èxit que està tenint aquesta cançó). O potser són els periodistes qui s’ho creuen.

O potser, i això em semblaria molt greu, que els mitjans catalans estan tractant de treure el màxim rèdit polític a les manifestacions desafortunades d’uns exaltats que, a jutjar per les vendes de la cançó i per la repetició dels exemples, podrien ser una minoria ridícula.

Al final, hom no sap si el Govern de Catalunya ha fet el que tocava trametent a la cantant el seu suport o si es tracta tot d’un muntatge i d’una manipulació.

——————————————–

Havia escrit aquest article ahir. Ara, després d’escoltar els càntics que han  dedicat a Shakira en el camp de l’Espanyol, començo a creure que la minoria de desneuronats no és gens minoritària i que, a més a més, també en formen part molts catalans. Vergonya.

Aquesta entrada s'ha publicat en contradiccions i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.