Espectacles

Entre els avantatges de no tenir tele, el de perdre’m el festival d’Eurovisió i els partits de futbol no són gens menyspreables. Les peces que solen enviar a aquell concurs no han estat mai del meu gust i el futbol m’avorreix sobiranament (sense ànim d’ofendre, per allò de la sobirania).

A més a més, tots dos espectacles estan fortament polititzats, cosa que fa que encara m’interessin menys. És divertit escoltar les veus que demanen que no es polititzin, que solen ser les que més ho practiquen. No dic que els jurats del concurs ho estiguin (no molt més que les persones normals de qualsevol país), sinó que els governs, en obtenir el premi, en fan paral·lelismes amb la bondat de l’economia i de la felicitat que s’hi respira («La, la la, la…», us sona?). Ara, per exemple, es veu que la marca España ha quedat per terra a Eurovisió: no crec que el president Rajoy en parli gaire, quina llàstima, tan bé que li hagués vingut aquest baló d’oxigen.

Pel que fa al futbol, aquest cap de setmana m’he perdut la pancarta que resava «Kosovo es Serbia» en la final de la Copa del Rey, jugada al Santiago Bernabeu entre el Real Madrid i l’Atletic de Madrid, equips que no són ni de Kossove ni de Sèrbia, quines coses. Sembla ser que la pancarta va aparèixer a les grades ocupades pels seguidors del Real Madrid. No cal tenir grans coneixements de política internacional per identificar l’imperialisme imperant entre els seguidors de l’equip oficial de Franco, ni per entendre que calia llegir «Cataluña» on deia «Kosovo», i «España» on deia «Serbia».

Però, realment, el que em sap greu és no haver vist cap dels partits, a diversos estadis de Kossove, on, en resposta, han aparegut pancartes que resaven «Catalunia is not Spain»: és reconfortant veure que, si més no a Kossove, ens coneixen. No crec que en vagi cap per la tele (per la tele espanyola, si més no), però potser en trobaré algun vídeo per Internet; podria ser divertit.

Aquesta entrada ha esta publicada en contradiccions. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.