Futbol internacional

Em sorprèn trobar-me gent que encara fa servir l’argument futbolero contra la independència de Catalunya. Ja sabeu, allò de fer el Barça fora de la lliga espanyola quan ens independitzem i deixar que jugui contra el Manresa o el Castelldefels (no sé si existeixen aquests equips, fa més de 30 anys que em vaig alliberar del futbol); diu molt sobre les inquietuds de l’espanyol medi, això sí.

Deixant de banda el fet que, pel que sembla i sempre parlant de la independència, els catalans estem més interessats en altres temes —com ara l’ús dels nostres impostos, el disseny del sistema educatiu  o la pervivència de la nostra llengua—, queda el petit detall, insignificant, que els equips estrangers, en realitat, no estan exclosos de participar en les lligues espanyoles. Pel que sé (ben poc, ho reconec), aquestes lligues són associacions privades i poden deixar jugar-hi a qui els vingui de gust; de fet, ja ho fan, això de deixar jugar-hi equips estrangers.

És el cas, per exemple, de l’Andorra Futbol Club, equip del Principat d’Andorra. Segons explica la Viquipèdia, aquest equip estranger forma part de la Federació Catalana de Futbol des de la seva creació (1942) i juga, per tant, la lliga espanyola i la copa del rei. Actualment «juga a la Primera Territorial catalana (equivalent a la setena categoria de la lliga de futbol espanyola)», cosa que no sé ben bé el que significa, tret que clarament juga a la lliga de futbol espanyola, la mateixa de la que, segons experts i tertulians de bars espanyols i d’arreu de la TDT, quedarà exclòs el Barça el dia que ens independitzem.

Personalment, tot això no em dóna ni fred ni calor: com ja he dit, el futbol m’importa un rave. Ara bé, crec que a la major part dels equips de la primera divisió espanyola no els farà gaire gràcia que el Barça en sigui expulsat, ja que, aprofitant la seva visita, solen fer bona caixa i, en temps de crisi, això sempre s’agraeix.

Un altre dia parlarem de coses serioses, us ho promet: avui és diumenge i no tenia ganes de pensar-hi gaire.

Aquesta entrada ha esta publicada en contradiccions. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

4 respostes a Futbol internacional

  1. SiscoGarcia ha dit:

    Ja tens raó en el que dius, i hi estic bàsicament d’acord… el pitjor és que jo m’he trobat amb algun català «futbolero» que també es preocupa pel tema de en quina lliga jugarà el Barça; i això sí que em molesta. Al cap i a la fi només hauria de ser un joc, i per tant, trivial!

    M'agrada

Els comentaris estan tancats.