Hora amunt, hora avall

Dins de 23 hores, n’hauran passat 24, o això semblarà: aquesta nit tornaran a fer-nos ballar les hores en aquella broma estúpida que es va generalitza arran de la primera crisi del petroli, cap al 1974.

Si aquesta paradoxa temporal fos l’únic inconvenient de tot aquest joc horari, ja aniríem bé. Dissortadament, les conseqüències no s’aturen aquí: sostreure’ns una hora de son i alterar els horaris ens afectarà durant alguns dies i, segons el nostre estat de salut, ens produirà insomni i irritabilitat com a mínim.

El presumpte estalvi en il·luminació ja no se’l creu gairebé ningú. D’una banda, en les llars, la major part del consum energètic correspon a altres electrodomèstics (frigorífic, rentadora, calefacció o aire condicionat, ordinador…), mentre que les bombetes representen un consum ridícul (i encara més ridícul a mesura que anem canviant-les per les de consum reduït). D’una altra banda, la il·luminació pública estalvia molt més mitjançant l’ús de cèl·lules fotovoltaiques que engeguen o apaguen els llums en funció de les condicions naturals. Finalment, en els entorns laborals, l’enllumenat artificial sol ser constant en la major part dels casos.

Estant així les coses, més que d’estalvi d’il·luminació, crec que parlem de curtedat de llums dels irresponsables de torn. D’aquí a mig any en tornarem a parlar, em temo.

Aquesta entrada ha esta publicada en contradiccions. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 respostes a Hora amunt, hora avall

  1. SiscoGarcia ha dit:

    Pense que també podríem tenir preparat un apunt pel robatori d’una hora a la primavera i un altre pel «regal» d’una altra hora a la tardor; així no caldria capficar-nos gaire en com redactar-los… sí que és cert que perdrien actualitat, però si hi haguera alguna cosa digna d’esment es podria afegir al moment d’editar l’apunt, oi?

    Bona mona!

    M'agrada

Els comentaris estan tancats.